Annemarie van der Bijl
GZ-psycholoog en coach, EMDR-therapeut, maternal health en postpartum specialist

“Het krijgen van een kindje is speciaal en mooi, maar er zijn zo ontzettend veel vrouwen die op de een of andere manier klachten ervaren in deze periode. Het is zo zonde dat dit vaak niet wordt opgemerkt of juist wordt afgedaan als ‘normaal of hormonaal’. Veel vrouwen hebben het gevoel dat ze falen en voelen zich alleen. Ze hebben het idee dat ze iets niet goed doen doordat ze geen ‘roze wolk’ ervaren. Ik voel enorm veel compassie voor deze vrouwen, en vind dat er veel te weinig goed aanbod is op dit gebied. Daarom heb ik Postpartum Centrum Nederland opgericht. Ik ben een no-nonsense professional die in gesprekken analytisch is en snel tot de kern komt. Ik combineer daarbij graag diepgang en reflectie met lichtheid en humor. Ik heb kennis van en ervaring met allerlei verschillende soorten klachten rondom zwangerschap en bevalling. Als ik niet aan het werk ben, dan ben ik waarschijnlijk met mijn man en drie kinderen te vinden op het strand, of aan tafel met goede vrienden, wijn en lekker eten. Mijn werkdagen op de praktijk zijn dinsdag, woensdag- en donderdagmiddag.”

MARIJE DE HOOGD
GZ-PSYCHOLOOG EN COACH, COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUT VGCT, EMDR-therapeut

“Ik vind het knap als mensen je toelaten bij een kwetsbaar stuk waarin ze vastlopen. Met een nuchtere kijk probeer ik patronen tegen het licht te houden. Dat doe ik het liefst vanuit oprecht contact met ruimte voor humor. Een klein of groter inzicht kan vaak al zoveel veranderen. Ik verwonder me er altijd over hoe snel mensen dan ook weer hun eigen veerkracht kunnen aanspreken.
Naast mijn werk ben ik graag in de weer met mijn gezin met twee kinderen. Ik houd ervan om lekker buiten te zijn, iets creatiefs te doen en ondertussen ben ik hard op weg om Netflix uit te spelen.”

Ik werk op vrijdag in de praktijk.

 

STEPHANIE KOK
GZ-PSYCHOLOOG EN COACH, EMDR-THERAPEUT, COGNITIEF GEDRAGSTHERAPEUT VGCT

“Ik ben een actieve therapeut, met een open houding. Het werken met vrouwen die door zwangerschap, bevalling of moederschap uit balans zijn geraakt weer helpen hun leven zelf de baas te zijn, geeft me energie. Helpen nare (bevallings)ervaringen te verwerken creëert daarbij rust en vergroot de eigen veerkracht. Ik vind het verder belangrijk begrijpelijke taal te gebruiken en ben praktisch ingesteld. Daarnaast is er ook ruimte voor humor binnen de therapie. Naast mijn werk als gz-psycholoog woon ik samen met mijn vriend en twee dochters en hou ik ervan dingen met mijn gezin te ondernemen, te sporten of lekker te relaxen met een boek of mooie film. Ik werk op donderdag in de praktijk.”  

MARJOLIJN RIJNSBURGER
GZ-PSYCHOLOOG EN COACH, EMDR-THERAPEUT

“Als moeder van 3 kinderen én als GZ-psycholoog vind ik het heel waardevol om vrouwen in die hele kwetsbare postpartumperiode te mogen begeleiden. Op een eerlijke, nuchtere, to-the-point wijze waarbij er ook ruimte is voor een lach en een traan wil ik je helpen weer verder in balans te komen en eventuele ingrijpende herinneringen helpen te verwerken. Door mijn achtergrond binnen de forensische psychologie heb ik geleerd om inventief te zijn, goed out-of-the-box te kunnen denken als het om behandelen gaat en weet ik hoe belangrijk het is om oprecht contact met iemand te maken van mens-tot-mens. Het is mooi om te zien wanneer een moeder steeds meer in balans komt, weer zichzelf is en in staat is om eigen gedrag en emoties in te zien en daarmee om te gaan. Ik ben getrouwd en heb drie zoons, ben graag creatief bezig en haal veel plezier uit gezellig samenzijn met vrienden en familie. Ik werk op maandag in de praktijk.”